Tytti Koro - valmentaja

 
 

Muutama sananen Tytistä

 

”Tytti on kokenut, inhimillistä elämää ymmärtävä valmentaja ja ”matkaopas”, joka osaa olla rinnallasi niin hankalina kuin hyvinä aikoina tukemassa sinua hyvinvoinnissasi. Tuhansien asiakastyötuntien taustalla hän osaa kohdata erilaiset ihmiset ja heidän tarpeensa hämmästyttävällä tavalla. Kahdeksan vuoden yhteisen tiimityön kokemuksella voin sanoa, että empatia, asiantuntijuus, halu oppia ja hyvä huumorintaju yhdistyvät Tytissä sillä tavalla, että jos sinä olet valmis, niin tässä on ihminen joka osaa auttaa sinut saavuttamaan tavoitteesi.” - Kaisa Jaakkola, kirjailija ja hyvinvointivalmentaja, Tytin pitkäaikainen työtoveri ja Optimal Performance oy:n toinen perustaja.

Olen tehnyt valmennustyötä päätyönäni nyt noin kahdeksan vuoden ajan. Tein täydellisen alanvaihdoksen ja aloitin valmentajana Optimal Performance Oy:ssä syyskuussa 2010. Näihin vuosiin mahtuu valtava määrä valmennustunteja ja tuhansia asiakkaita :)

Siviilissä olen kolmen lapsen äiti, yhden miehen vaimo, ystävä ja äärimmäisen eläinrakas tapaus .

Äitinä olen oppinut yhdistämään perhe-elämän, harrastukset ja oman hyvinvointini terveellisistä elämäntavoista tinkimättä. Aiemmin maratonjuoksuakin kokeilleena löysin lopulta oman juttuni raskailla painoilla tehtävästä punttisalitreenauksesta. Palasin myös rakkaan nuoruuden harrastukseni, kouluratsastuksen pariin.

Tammikuussa 2010 aloitin Precision Nutritionin Lean Eating -onlinevalmennuksen. Ajattelin, että se olisi jälleen yksi epätoivoinen yritys pudottaa vuosien aikana kertynyttä painoa. Olin väärässä.

Tuloksia alkoi syntyä nopeasti ravintomuutosten ja vähitellen raskaammaksi muuttuvan painoharjoittelun myötä. Precision Nutrition muutti käsitykseni laihduttamisesta ja painonhallinnasta täysin. Koen valmennuksen olleen suurin suunnanmuuttaja ikuisesti ylipainoiseksi tuomitusta jojo-laihduttajasta pysyvästi hyvinvoivaksi ja sporttiseksi minuksi.

Matkani ei kuitenkaan ole ollut täysin mutkaton. Olen omakohtaisesti kokenut terveyden romahtamisen kilpirauhas- ja suolisto-ongelmineen.  Minusta onkin tullut sitkeä ongelmanratkaisija ja terveyssalapoliisi. Pystyn valmennustyössäni ammentamaan omista henkilökohtaisista haasteistani ja asettumaan näin valmennettavan asemaan paremmin.

Vuonna 2013 kävin muiden valmennusopintojeni päälle vuoden mittaisen Valmentamon Life Coach -koulutuksen voidakseni auttaa asiakkaitani mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Luonnehtisin valmennustyyliäni kaikilla terveyden, hyvinvoinnin ja stressinhallinnan osa-alueilla ratkaisukeskeiseksi elämäntapavalmennukseksi.

Tällä hetkellä asiakkaani ovatkin usein varsin monen terveysongelman kanssa painivia. Erityisesti kilpirauhas-, suolisto-, uni- ja väsymysongelmaisten auttaminen on lähellä sydäntäni. Teen yhteistyötä yhteistyölääkäreidemme kanssa.

Tiedän omakohtaisesta kokemuksestani, millaista on lähteä tekemään elämäntaparemonttia ihan täydellisestä nollapisteestä, kun ongelmia monella osa-alueella on paljon. Huonosti jaksavasta  sohvaperunastakin voi kuoriutua alta ihan toisenlainen ja energinen ihminen. Minulta löytyy paljon tsemppihenkeä – saamme varmasti yhdessä hienoja tuloksia aikaan!

Koulutus:

 • PIRAMK: Tradenomi (kaupallinen mediaviestintä, multimedia), 2002
 • MedikaNOVA: Refleksologinen vyöhyketerapia 1.-4., 2005, (sisältäen peruslääketieteen opintoja, ravitsemusneuvontaopintoja, koliikkivauvan refleksologinen hoito)
 • Reiki I, 2007
 • Terveysopisto Salus: Ravinto-oppi-I, Ravinto-oppi-II ja Ravinto-oppi-III, 2010, Helsinki
 • Charles Poliquin: Biosignature Level 1, 2010, New York City, USA
 • Charles Poliquin: Biosignature Level 2, 2010, East Greenwich / Rhode Island, USA
 • Charles Poliquin: PICP Level 1 (Personal Training), 2011, Lontoo, Iso-Britannia
 • Charles Poliquin: Biosignature Level 1 (kertaus), 2011, Halmstad, Ruotsi
 • Precision Nutrition Certification -ravintovalmentajakoulutus, 2011
 • Valmentamo Oy: Hyvinvointivalmentajan koulutus, 2012, Tampere
 • Valmentamo Oy: LCF Life Coach® -koulutus, 2013, Tampere
 • Charles Poliquin: Strength & Wellness Conference, 2013, East Greenwich / Rhode Island, USA
 • Firstbeat -pätevyys 2015